Dec 18, 2011

BLOG WILL NOT BE UPDATED UNTIL IRFAN RETURNS FROM HIS FAMILY VACATION.

Dec 15, 2011

Irfan Kecil : Formula 1

Assalamualaikum [:

Baiklahh harini ada lagi kisah Irfan Kecil yang ingin ku kongsikan,
Ketika itu umurku baru 6 tahun mungkin, dan hidupku teramatlah bahagia .
Namun pada suatu hari, ayahku membawa pulang sesuatu yang akan mengubah hidupku,,

SELAMANYA !

Masa aku kanak-kanak dulu, aku minaaaaat sangat tengok Formula 1 !
Aku suka tengok Michael Shcumacerajklfsldf ( Camne nak eja nama dye ? )
Aku suke tengok kereta tu accident, aku suka tengok dorang langgar-langgar ^^ haha .
Aku jugak sukaa main game Formula 1 yang masa tuh graphic dye hodoh gileeee .
Untuk dijadikan ceritaa, ayahku tetiba bertanya kepada aku dan abangku :


Siapa yang nak ikot abah tengok race F1 kat Sepang esokk ?
Tapi ada dua ticket je satu untuk abah, satu untuk korang berdua.

Bila aku dengar sahaja, excited kemain lah aku jadinyeee. NAK PEGI !
Namun begitu, abangku juga berkongsi minat kepada F1 dan mahu pergi juga.
Watteefisshhh ==" Ni aku menyampah ada seorang abang ni .
Jadi aku dan abang aku ponn bergaduh sehingga aku melelehkan air mata...


ABAH IFAN NAK PEGI IFAN NAK PEGI !! WAAA , ABANG TAKYAHLAA PEGI !

Oleh sebab aku menangis dan abangku memekak, ayahku membuat sesuatu yang drastik.

I AM DISAPPOINT .
Sebab korang bergaduh, SEMUA tak payah pegi ! Duduk rumah je !

Mendengar keputusan daripada ayahku ituu , aku ponn akur dan reda .

Err.. takpelahh semua tak payah pegi.

TETAPI ! Cerita tidak berakhir di sini sahaja. Pada hari perlumbaan itu berlaku,
Aku telah bangun pagi lalu terus mandi. Sebagai seorang yang comel,
aku mandi dengan mengambil masa yang agak lama untuk mencantikkan diri :3
Setelah mandi, aku keluar daripada tandas dan melihat kereta Wira antik bapaku telah tiada.

" UMI, mana abah dengan abang ? " Aku bertanya
" Abah dengan abang pergi tengok F1 tu haaa " Umiku menjawab.

SAMPAI HATI ABAH TIPU AKU. AKU TAK SANGKA...
AKU TELAH DIPERMAINKAN OLEH BAPAKU SENDIRI .
WAAAAAAAAAAAAAAHAAAAAAAAAAA

Ketika itu keadaan ku amat tertekan, ku terasa seperti telah putus cinta,
Walaupun aku tidak pernah lagi bercinta kerana umuku baru 6 tahun .
Ku rasa seperti kucing kesayanganku telah mati, walaupun aku tidak bela kucing.
Ku telah rasa seperti Facebook ku kena hack, walaupun FB tidak wujud ketika itu.
Ku rasa seperti DUNIA INI TELAH BERAKHIR !!!

Ketika melihat keadaan aku yang tidak tenang, secara tiba-tiba dan tidak kena mengena,
Nenek ku telah memberiku sebatang.. Sebatang.. sebatangg...

ICE CREAM MAT KOOL OMAGOD !
Setelah dapat sahaja Ice cream, aku terus berhenti menangis lalu tersengih.
PADAN MUKA ABANG TAK DAPAT AISKEM . MWAHAHAHA.


Itu sahajalah kisahku pada hari ini . Aku rindu saat-saat di mana sebatang
ice cream mampu mengubat hati ini. Haha , cuba bayangkan kita putus cinta,
lepas tu makan aiskrim teros happy. kan best ! Takpayahla depresi bagai. lol .

That's all from me,
THANKS FOR READING :D

P.S. No Ice cream were harmed in the making of this post .

Manga review : Full Metal Alchemist.

Assalamualaikum :)

Today, Im just going to talk of a manga I've just finished reading and how much I totally loved it. I'm going to talk about Full Metal Alchemist :D


Okay so what's so good about this manga that got me so hooked that I would seat in front of my laptop for hours on end ? Well let me tell you first of the synopsis. This manga features Edward Elric as the protagonist. His brother, Alphonse Elric and him are on a quest to restore their original body. Edward Elric has a metal arm and leg whilst Alphonse Elric is a suit of armor with no body. This is because they tried to transmutate their mother who passed away. To achieve their dreams, Edward decides to be a national Alchemist, a dog of the army, a human weapon. On his journey, he finds himself in the thick of conspiracies and corruptcy. 

The few aspects that made me love this manga is :

1) THE STORYLINE
Okay, the storyline is just soooo strong that it could even be written as novel form and I would still love it. I mean , it's got a lot of twists and surprises that made me want to just keep on reading. It has a prompt and straightforward storyline with a clear ending. Unlike other mangas such as Naruto and Bleach, this manga does not has many complicated stories, it has just one target, which is to acquire their old bodies and that was what happened. It's just too good, you need to read it to believe it :)

2. THE CHARACTERS
There's quite a lot of characters in this manga, and a lot of them dies as well. There's a lot of allies, and a lot of foes. There's also a character whom is an enemy turned ally because of personal desires. A lot of care is given so that readers would feel attached to the characters so that when they die, you'll surely feel the pain of losing someone. Every character is given a strong personality which makes readers feel anticipated and keep on reading to see what would happen to the characters.

3. THE HUMOUR
Even though Full Metal Alchemist is a manga where a lot of people die and the concept of the Phillisophers Stone is quite dark, the humour in the manga is amazing ! Even in battles and bad situation, the mangaka manages tu insert some humour here and there to keep the readers in tears of laughter. I myself laughed out loud a lot during the process of reading the series [;

4. THE SETTING
The whole manga sets in an imaginary place, but the setting is described so that everyone could imagine what the world in the manga would be like . It creates a whole new world with such ease that would make readers feel comfortable while reading the manga.

5. THE ENDING
Woww, the ending was like lsjfl;asflksalfkjsg. SHOOT it was amazing ! I was likee , err okaaay wahh omagod T.T And tears ! Tears were streaming down my face like there is no tomorrow. I totally cried through the whole chapter like a baby. It was just too amazing !

Actually there are a few more cool things about this manga, but you would have to read it to explore these awesomeness yourselves ;D

Well that is all from me. I expect few of you to even read this, so to those that DID ! Thanks :) I appreciate you reading it and I hope that you try reading this manga also. As my final words, I'll quote from the manga itself.

" A lesson without pain is meaningless, for you cannot gain something without sacrificing in return. But once you have overcome it and made it your own, you will gain an irreplacable Fullmetal heart "

Goodbye.

Dec 12, 2011

Ada apa dengan LIKE ?


Aku nak update status, tapi nak update pasal apeeee eak ?



Haaa kalau aku tulis macamni mesti ramai LIKE 



~ 2 JAM KEMUDIAN ~







OMAGOD ramai nyeee LIKE terharuuuuuu !


TAPI....


AKU MASIH FOREVER ALONE.


ASSALAMUALAIKUM [:

Sudah baca skitsa di atas ?

Pada era globalisasi ini, tabiat LIKE mengeLIKE semakin popular
di setiap kalangan masyarakat tidak kira tua atau muda, kaya atau miskin.
Feature LIKE yang telah dicipta oleh Facebook telah mengubah gaya hidup manusia.
Setiap apa yang mereka cuba sampaikan di Facebook kini semakin diberi perhatian,
supaya mereka dapat meraih sebanyak LIKE yang mungkin . Namun persoalannya kini,

ADA APA DENGAN LIKE ?

Kenapa terlalu ramai sangat attention whores yang menyangap LIKE ?
Especially the ones who go like : ' LIKE MY STATUS IF YA...'
I mean , If I really liked your status I would just like it without being told to do so.
Kalau ada orang like apa yang kita katakan pun, WHAT DO WE GET ?
I mean, why do we feel that satisfaction when someone presses LIKE ?
Why do people orgasm when they see that a generous amount of friends LIKED ?

Kalau lah setiap LIKE yang kita dapat merupakan wang ringgit,
Mungkin aku juga akan melompat keriangan dan menari seperti Mr. Simple,
Namun itu semua hanya hayalan kerana LIKE tiada nilai langsung sebenarnye.
Ini semua hanya propaganda oleh Mark Zuckerberg bagi memberi ketagihan kepada FB-ers.
Sebab itu kita terlekat di hadapan laptop sambil menagih publisiti siber.

MARK ZUCKERBERG SUKA 
LIKE ini tidak bawa ke akhirat pun,
Malaikat dekat dalam kubur takkan tanya berapa banyak like korang dapat.

Aku hanya berkata yang benar,
Sebab aku pun sangap like jugak xD
Sebagai bukti ? Aku pegi letak button like kat  bawah post ni.
That's all my ranting for tonight,

THANKS FOR READING ! :D

P.s. Tengok bawah tu aku merayu korang untuk like *SHAMELESS*


Dec 6, 2011

Kalau mak cari jumpeee...

Assalamualaikum :)

Hayatilah skitsa ini.


Dekat maaane aku letak spender aku eakk ?
MAAAAAAAAAKKKK ! Ohhh MAK !



Yeeee Boboi, Boboi nak apee ni haa terjerit terpekik?
Mak tengah sebuk main PS3 ni abah kamu ni haaa.



Boboi tengah cari spender nie, semalam kite baling je atas katil tu,
Tengok tibetibe dah hilang . Kite rase ade orang curi spender kitee laa .


* Kenapa lahh anak aku ni bangang sangat* Haihhh .
Booboooi, cuba Boboi cari betul-betul pakai tangan , ni muluut je bising.
Kalau mak cari lepas itu mak jumpa, mak CUBIT Boboi !


BETUL lah mak, Boboi dah penat mencari tapi tak jumpa-jumpa.
Kat mana nih Boboi nak speendeeeeeeer !


Boobooooi, ni spender siapa mak jumpa atas katil warna pink ni ?
Bukan ni ke spender Boboi yang beli kat HariHari harituu .
Kan mak dah kata cari betul-betul, ada je dekat situ !


ERRR
.
.
.
.
.
Maaf mak ! hehe.



Haa sudah baca ? Maka apa yang aku cuba untuk sampaikan ni ?

Bilik aku kan, macam sarang tikus. BERSEPAH ! Aku pun seorang yang sangat cuai.
Jadi barang aku yang kecil-kecil tu selalu lah hilang, entah ke mana perginye.
Dompet keluarkan dari poket lepas tu campak dekat katil. Lepas tu ghaib.
Hairan bukan? Yelaa, aku tahu katil aku tu macam tempat pelupusan sampah.
Sebab tu kalau letak ape-ape pon dekat situ boleh hilang xD

Jadi apabila kejadian kehilangan barang ni kan, aku selalu mintak pertolongan mak.
Sebab apa? Sebab kalau mak cari confirm jumpa. Aku tak tipu ! 
Rasanya mak ada ilmu mencari barang mungkin. Letak lah barang itu kat mana pun,
Mak mesti jumpa punya. Sebab itu lah mak aku AWESOME ! :D
Oh dan sebab itu lah juga, jangan sorokkan sesuatu dari mak. 
Beliau akan tahu punye xD hehe . 

Jadi kepada mereka yang asyik hilang barang tu, belajarlah untuk alert.
Ingat lah setiap perbuatan yang kita lakukan itu *Ingat eah Irfan*
Kalau dah sampai ke tua nak harapkan mak ajee, macam mana nak kahwin ?
Nanti bila kita dah berkemampuan, kita pulak tolong mak yee :)

Itu sahajalah coretan ku pada hari ini,

Thank's for reading ! :D
Irfan suka :D

P.s. Kalauhlah kunci hilang boleh misscall, kan senang ;D

Dec 5, 2011

Irfan kecil - Ice cream :3

Assalamualaikum :)
Hari ini aku akan menceritakan pengalam aku sebagai seorang budak.

Pada suatu hari, Irfan Nukman versi kanak-kanak bermain dengan gembiranya.
Kemudian abah dengan abang pulang ke rumah, mereka baru balik !
Mereka baru jee pergi HEONG KONG ( The Store ) tak ajak pun ! -_-
Maka aku pun pergi lah menjelajahinya pun. Ketika itu umur aku 5 tahun,
jadi aku terlalu lah amat daif mengenai dunia yang serba luas ini.

Ketika aku menjelajah plastik bag itu, aku terjumpa sesuatu.


Aku pon tertarik. Apekah gerangan bekas berwarna merah ini?
Apakah kandungannye ? Adakah ini mesin menjelajah masa ?
Adakah di dalamnya terdapat rahsia mengenai kejadian 2012 ?
Banyak sungguh persoalan aku . Kemudian abang aku berkata...

Yang tu Ice cream , makanlah !
Ice cream ? :D Woooohooo !
Ketika itu aku memang mendahagakan Ice cream ponn.
Apabila abang aku kata Ice cream, aku pon terbayang-bayangkan Tutti frutti.


Walaupun ketika itu Tutti Frutti belum wujud lagi.


Maka dengan tidak menggunakan sudu, aku terus celup ke dalam krim itu.
Tangan ku yang diselaputi krim rambut terus kutujukan kedalam mulut .
Apekah reaksi aku ?


BLUEEEKKK


Sumpah pahit laa shialalala . mengapakah aku sungguh kurang bijak ketika itu ?
Haha . Abang aku memang seorang kaki kencing . Cilaakhaanat .
Semenjak kejadian, aku sentiasa berhati-hati akan tipudaya abang aku.
Aku juga telah berjaya memikat hati Lisa Surihani selepas kejadian .


Thanks for Reading !
Irfan SUKA ! :D

Dec 4, 2011

Enchanted

Owl City's version

There I was again tonight forcing laughter, faking smiles
Same old tired, lonely place
Walls of insincerity
Shifting eyes and vacancy vanished when I saw your face
All I can say is it was enchanting to meet you


Your eyes whispered "have we met?"
Across the room your silhouette starts to make it's way to me
The playful conversation starts
Counter all your quick remarks like passing notes in secrecy
All I can say is it was enchanting to meet you
Oh Taylor I was so enchanted to meet you too


This night is sparkling, don't you let it go
I'm wonderstruck, blushing all the way home
I'll spend forever wondering if you knew
I was enchanted to meet you too


The lingering question kept me up
2AM, who do you love?
I wondered till I'm wide awake
Now I'm pacing back and forth, wishing you were at my door
I'd open up and you would say,
Hey it was enchanting to meet you
Oh Taylor I was so enchanted to meet you too



This night is sparkling, don't you let it go
I'm wonderstruck, blushing all the way home
I'll spend forever wondering if you knew
I was enchanted to meet you too


This is me praying that this was the very first page
Not where the story line ends
My thoughts will echo your name until I see you again
These are the words I held back as I was leaving too soon
I was enchanted to meet you too
Please don't be in love with someone else
Please don't have somebody waiting on you
Please don't be in love with someone else
Please don't have somebody waiting on you



This night is sparkling, don't you let it go
I'm wonderstruck, blushing all the way home
I'll spend forever wondering if you knew
This night is flawless, don't you let it go
I'm wonderstruck, dancing around all alone
Taylor I'll spend my whole life wondering if you knew
I was enchanted to meet you too


I was never in love with someone else
I never had somebody waiting on me
'Cause you were all of my dreams come true
And I just wish you knew 
Taylor I was so in love with you.



~

This song is just lovely. I know that it's old and everything,
But I just can't stop liking it ! I've repeated it over and over again,
But everytime I listen to this song, chills run down my spine.
It's beautiful ♥


Layan lahh :


KUCAR KACIR

About Me

My photo
Medical student, University College Dublin, Ireland.

Like di sini :D

Followers