Dec 12, 2011

Ada apa dengan LIKE ?


Aku nak update status, tapi nak update pasal apeeee eak ?



Haaa kalau aku tulis macamni mesti ramai LIKE 



~ 2 JAM KEMUDIAN ~







OMAGOD ramai nyeee LIKE terharuuuuuu !


TAPI....


AKU MASIH FOREVER ALONE.


ASSALAMUALAIKUM [:

Sudah baca skitsa di atas ?

Pada era globalisasi ini, tabiat LIKE mengeLIKE semakin popular
di setiap kalangan masyarakat tidak kira tua atau muda, kaya atau miskin.
Feature LIKE yang telah dicipta oleh Facebook telah mengubah gaya hidup manusia.
Setiap apa yang mereka cuba sampaikan di Facebook kini semakin diberi perhatian,
supaya mereka dapat meraih sebanyak LIKE yang mungkin . Namun persoalannya kini,

ADA APA DENGAN LIKE ?

Kenapa terlalu ramai sangat attention whores yang menyangap LIKE ?
Especially the ones who go like : ' LIKE MY STATUS IF YA...'
I mean , If I really liked your status I would just like it without being told to do so.
Kalau ada orang like apa yang kita katakan pun, WHAT DO WE GET ?
I mean, why do we feel that satisfaction when someone presses LIKE ?
Why do people orgasm when they see that a generous amount of friends LIKED ?

Kalau lah setiap LIKE yang kita dapat merupakan wang ringgit,
Mungkin aku juga akan melompat keriangan dan menari seperti Mr. Simple,
Namun itu semua hanya hayalan kerana LIKE tiada nilai langsung sebenarnye.
Ini semua hanya propaganda oleh Mark Zuckerberg bagi memberi ketagihan kepada FB-ers.
Sebab itu kita terlekat di hadapan laptop sambil menagih publisiti siber.

MARK ZUCKERBERG SUKA 
LIKE ini tidak bawa ke akhirat pun,
Malaikat dekat dalam kubur takkan tanya berapa banyak like korang dapat.

Aku hanya berkata yang benar,
Sebab aku pun sangap like jugak xD
Sebagai bukti ? Aku pegi letak button like kat  bawah post ni.
That's all my ranting for tonight,

THANKS FOR READING ! :D

P.s. Tengok bawah tu aku merayu korang untuk like *SHAMELESS*


No comments:

Post a Comment

About Me

My photo
Medical student, University College Dublin, Ireland.

Like di sini :D

Followers