May 31, 2012

Kalau dekat asrama...

KALAU DEKAT ASRAMA:

1. Ice cream makanan paling sedap dalam dunia.
Err tak tau nape, tapi setiap kali nampak ice cream je meleleh air liur.
Ice cream DM tak best ! Aku nak Icy Grape, Apple Sourz, yang ade jelly tuu :3
haha. Setiap kali lepas solat jumaat WAJIB beli ice cream! 
Kalau tak rasa macam ada kekosongan je dalam hidup ni. Untunglaa budak harian kan,
boleh beli ice cream tiap hari tanpa henti :p kami duduk asrama ni kepunan sahaja.

Waa my favouriteee !!  :D


2. Nikmatnya mandi lama.
Kalau dekat asrama, rasa nikmat sungguh kalau dapat mandi sampai 10 minit.
Kenapa? Yelaa, tandas ada 3. Yang boleh pakainya 2. Ada yang berlubang pintu,
Ada yang bertakung, ada yang takde air, ade yang takde pintu. Macam2 !
Maka queue untuk masuk ke tandas pun kebiasaannya sangat panjang.
Kalau bangun awal tu untunglah, dapat mandi cepat. Tapi orang kat belakang,
mesti ketuuuk ketuuuk pintu tu. Kadang2 nak pakai sabun dan shampoo pun tak sempat.
Kadang2, kita baru masuk tak sempat bukak air lagi orang dah ketuk, haishsh!

haa panjang tu lahh beratur kalau lambat !


3. Tak pernah cukup tidur
Inilah pelajar asrama, tak pernah cukup tidur ! Tak tahu kenapa, 
tapi kalau duduk asrama badan rasa penaaat sahaja, rasa macam nak tiduuur aje.
Masa aku form 4 dulu, sampai2 sekolah sebelum perhimpunan tidur. 
Masuk kelas sebelum cikgu datang tidur. Cikgu berhenti mengajar kejap tidur.
Cikgu tengah mengajar pun tidur ! Kat asrama time riadhah pun tidur ! 
Yang bestnye time exam tidur, lepastu bangun tengok kertas basah. ewwwww.
Tapi sekarang dah form 5 kurang sikit laa tidur tu, SPM SPM xD

tengok tuu aku tidur :3 hahaha


4. Perut tak pernah kenyang
Ini lagi satu kisah benar. Kalau waktu malam kan, komfem lapar.
Mana taknye, makanan DM tu sekadar buat alas perut bolehlah. 
Yang bestnya, supper kadang2 bagi roti jenama apeke entah yang dalam plastik tu.
Errr. senang cite aku panggil roti plastik jee. Tak lalu langsung nak makan !
 Maka setiap malam, terbukalah segala jenis makanan segera yang wujud dalam dunia ni.
Mee segera, bubur segera, sup segera, nasi lemak segera, ayam segera.
Disebabkan oleh makanan yang kurang menyerelakan ini, maka ramailah akan berpuasa.

Yang ni sedaplaa, bukak puasa ramai2 ! :3


5. Everynight is a sleepover 
Parents tak kasi tidur rumah kawan? Tak pernah tidur nan kawan?
Masuk lah asrama ! Setiap hari rasa macam sleepover tahu.
Mana tak nya, kadang2 ade orang tu tak pernah tidur atas katil sendiri tau !
Haa. aku la tuh. Tahun ni tak pernah LANGSUNG tidur malam kat dorm sendiri xD
Setiap malam boleh lepak dengan kawan, seronok ! Tapi bukan lepak jelaa.
Boleh STUDY, boleh berbincang, boleh pergi qiamullail sama2.
Cehh baik jee. Haha, tapi serious seronok. And kadang2, tidur ramai2 dekat lantai.
Katil tolak tepi, lepas tu tilam sume letak dekat lantai. AWESOME right :D

SLEEPOVER !!!

2 comments:

About Me

My photo
Medical student, University College Dublin, Ireland.

Like di sini :D

Followers