Jun 7, 2012

Saya sayang awak!

Sometimes it was tough, But I persevered,

Sometimes it was difficult, But I was patient,

I tried to do my best, And god handled the rest,

You were always special to me, The one I must conquer,

The one I most love, The one I most hate,

But in the end, my love for you diminished the hatred,

Thank you Additional Mathematics,

You made my life much more challenging,

Thus made me appreciate life. I love Addmaths !

Mak aii, romantis betul kan aku ! haha.
Tengoklah, betapa dalamnya cinta aku kepada Addmaths ni,
sampai sanggup buat pantun tau untuk dia. Bukan semua orang dapat pantun ni.

" elehh, ye ye ooo je Irfan tu buat pantun untuk addmaths, mesti tak ikhlas "

Ahh tak ikhlas? Tolong sikit, aku buat seikhlas as ikhlas can be tahu!
Walaupun nampak macam jiwang dan jambu, tetapi itulah realitinya.
Addmaths ni macam gula-gula fisherman's friend. Mula-mula makan,
rasa berangin je. Macam susah nak terima ! Tetapi lama-kelamaan,
dia menjadi manis dan seronok :)

Walaupun aku berkata begitu, sebenarnya aku masih belum menguasai addmaths.
Rasa macam lemah sangat lagi! Yelaa, time kelas pun mengantuk je.
Tapi okelah, dari tahun lepas. exam dapat 13%, 18%, 13%
haha. Harap this year boleh improve, and SPM A+ Aminn :)



Oh, folio addmaths ni masih jauh lagi daripada siap, 
harap aku diberi kekuatan untuk menyelesaikannya secepat mungkin :>
And rakan-rakan yang belum siap lagi tuuu, silalah melaksanakannya,
kerana folio ini akan memberi kita sijil untuk SPM okaaaay :D

ADIOS, I <3 YOU ADDMATHS !


Jun 5, 2012

Tolong abang...

" Weh, ape nama kau? Sukiman? Suka suki kau je pakai nama camtu.
Ha takpelah, ni. Kau amek botol ni, lepastu tolong amekkan aku air panas tau.
Haa lagi satu, tolong panggil abang sameon suruh dye naik bawak stokin aku.
Lagi satu, kau carikan aku maggi dua paket, satu maggi kari, lagi satu maggi itik.
Yang lain aku taknak ! Last sekali! Bak singgit duit shiling "
Sazali memerintah juniornya dengan begitu kejam sekali.

" Aduuuh. Aku dahlah tengah sibuk ni. Folio sivik tak buat lagi, 
kerja rumah PJ bertimbun tak siap. Seluar dalam yg kena cirit semalam pun belum basuh.
Boleh pulak senior kesayangan aku ni suruh buat macam-macam. Tak boleh jadi ni.
Aku kena balas dendam ! " Sukiman bermonolog dalaman.

" Kau tercegat apa lagi kat sini ?! Nak aku kasi ' KICK START ' baru nak gerak ?
Cepat laaa, aku SPM tahuu taun ni, mana ada masa na tunggu kau ! "
Tengking sazali dengan nada yang meninggi.

" Yee bang, saya pergi " Sukiman tersenyum sinis ' tau lah apa aku nak buat nanti '

~

Begitulah senario yang selalu kita dapat lihat di asrama,
Senior membuli junior. Ye, BULI. Tapi tak pukul pun? Tapi tak kutuk pun?
Buli apanya? Itu buli lah, sebab kita MENDERA dia secara mental dan fizikal.
Oleh sebab senior jauh lagi besar dari junior ni, maka junior tidak akan berani membantah.
Kalau bantah. pasti junior tersebut akan dilanyai dan dilauk oleh senior yang rakus.

Walaupun senior kata mereka hanya ' mintak tolong ' 
Tetapi kalau junior itu tidak ikhlas untuk membantu dan tidak mahu membantu,
maka itu lah buli namanya. " Tapi aku dulu kena lagi teruk ! " Senior menjawab.
Haa itulah puncanya. Roda kehidupan. Kadang kala di atas, kadang kala di bawah.
Maka senior ni bertanggungjawab untuk menghentikan putaran itu !
Jika beliau melayani junior dengan baik, maka apabila junior ini menjadi senior,
beliau juga akan berbuat baik kepada junior nya tersendiri.

Lagipun, boleh percaya ke junior tu?
Yelah, senior suruh dia ambil air panas. Dari tingkat empat. Kena pergi tingkat bawah.
Mesti junior tu marah kan, lainlah kalau dye tu memang daif dan sanggup dijadikan hamba.
Berkemungkinan juga junior tu meludah dalam air panas tu? Kita tahu apa.
Kalau nak kencing pun boleh ! " Air teh bang, saya buatkan "
Bukannya susah kan. Haha. Minum airlior lah komee.

Moral of the story: Jangan masuk asrama.

.
.
.
.

Haha just kidding :D
p.s. Post ini tidak menyentuh mana-mana pihak yang hidup mahupun yang zombie.

p.p.s. Aku sebagai seorang senior yang jahat menyarankan agar senior lain tidak
meniru aksi yang terdapat di dalam post ini jika anda takut dijangkiti barah payudara.




Jun 4, 2012

Jersey Euro 2012

Assalam.
Disebabkan aku SPM tahun ini. 
Aku perlu study lalu tiada masa untuk bercerita.
Jadi kalian berputih mata lah melihat jersey2 menarik Euro 2012 ini :


Netherlands



Disebabkan jersey mereka yang A+ ini,
Aku target mereka naib juara lah kalah dengan German.
Team lain semua tak sanggup nak kotorkan baju Netherlands yang superb ini.


Portugal


Baju away Portugal sangat menarik, walaupun menunjuk lambang salib.
Korang anggaplah itu simbot tambah ataupun huruf T sahaja ye.
Lagipun Portugal macam tak boleh pergi jauh je, nangis lagi lah yee CR :D

Ronaldo... kau sebenarnya anak angkat.

Croatia


Tak tau nak bahan apa. haha. Tapi baju dye (Y)


France



Setelah dikaji, France buat hal masa world cup dulu sebab baju mereka macam sh*t
So mereka design baju baru yang memang fantastic molastic dan amazing.
Siapa kata tak lawa aku rembat. France merupakan 'dark horse' dalam Euro tahun ni.
Beware, baju mereka yang flashy mungkin mengejutkan semua negara lain...


Dan akhir sekali, negara yang aku support...


ENGLAND



Lol baju England sangat membosankan, sama macam permainan mereka.
The most exciting thing about England is WAYNE unbelievable ROONEY.
Tapi malangnya Messiah england kena gantung sebab dye bangang bin lakhanat.
Oh lagi satu, Roy Hodgson sayang liverpool sampai dye bawak 6 pemain liverpool.
England sampai quarter final pun bersyukurlah, mereka tak mungkin menang.

Overall, I support England but the most entertaining team is probably German.
For me, it's either German or Netherlands. Spain 3rd maybe.

Well that's all, harap korang orgasm tengok baju2 jersey yang lawa ni.
Nah, amek climax ni !



About Me

My photo
Medical student, University College Dublin, Ireland.

Like di sini :D

Followers