Nov 30, 2012

Those SABDA moments :)

Assalamualaikum :)

This is it. MERDEKA ! haha.
lol, benda dah lama berlalu baru aku nak isytiharkan?
Suka hati aku lah, blog aku kan :p Jadi what's up Irfan ?
How is life faring after SPM ? Have you a plan on your future ?
Dah jumpa calon bini belum? Cadang nak berapa anak dengan isteri kedua?
Wowhh wowhh, hold your horses duudee.

Baru habis SPM bang, bukannya apa pun. Apa sangatlah MERDEKA,
yang berbuih-buih di mulut setiap lepasan SPM ini sebenarnya ?
Ibarat keluar mulut buaya, masuk kandang harimau.
Sebenarnya kita hanya dapat meloloskan diri daripada satu penjara,
kepada satu penjara yang lain. Dan kita hanya akan bebas,
apabila kita dapat menjejakkan kaki di syurga ALLAH SWT.

wah wah, Irfan ni, mentang2 bukan budak sekolah,
ayat pembuka kata bagaikan penceramah bebas pula kan?
Haha. biasalah. Saya bukan budak sekolah lagi nak buat ayat tak matang :p
Baiklah, kita abaikan keseriusan saya sebentar tadi.
Longgar-longgarkan sendi, dan evakasikanlah liang kentut anda.
Bacalah apa yang ingin ku perkatakan mengenai SABDA dengan tenang :)

SEKOLAH MENENGAH SAINS BAGAN DATOH.
Wah. Sungguh gah bunyinya pertama kali ku mengenali sekolah ini.
Namun persoalan pertama yang menyentap diriku, Bagan Datoh?
Bandar zombi mana pulak Bagan Datoh ni ?
Haha. Bukan aku sorang kot, mungkin 8 daripada 10 pelajar Sabda
pernah terfikir sebegitu sekali dalam hidup mereka.
Kini tidak lagi ! Setelah dua tahun menetap di Bagan Datoh,
Baru ku tahu yang tempat ini merupakan tempat yang panas tenang :p

Okay, serious lari topik. Dah dah, straight to the point !
Aku sebenarnya nak cerita perkara yang aku sangat suka di SABDA. Oke.


1. STUDYING !
Study! Itulah sebabnya aku masuk asrama kan? Untuk belajar.
Bukan untuk bercinta, bukan untuk cari bini, bukan untuk pukul budak. Tapi belajar!
Dan saya tak tipu ( pernah ke saya tipu), bahawa belajar di SABDA sangat seronok.
Entahlah, mungkin kalau kita NAK belajar, nanti keseronokan itu akan datang kot.
Sebelum SPM kan, setiap malam aku dan kawan2 akan stay up.
Mancuh kopi, makan kopiko, pasang radio, turunkan tilam.
ANYTHING. Asalkan tak tertidur. Then tukar tactic pulak Tidur dulu,
then bangun pukul 3.30, qiam dan study. It was really cool.
Baru kita rasa yang kita telah bekerja keras untuk mendapatkan sesuatu :)

Wah wah. You see, Irfan study. Sifu addmaths tido !
Classmates. study room :D




2. BASUH BAJU.
Seriously, siapa yang tak suka basuh baju? Why not man?
It's got to be the best thing about hostel life! Please tell me, 
what is more fun then all the wetness of scrubbing and splashing of water..
With the hydrophobic head and hydrophillic tails of the soap..
With the lovely sweet smell of detergent running through your nostrils.
Kalau korang tak suka basuh baju... Seriously. WHAT IS WRONG WITH YOU?
( Oke, nombor dua ni fake gila. hahaha )

Seriously. aku posing je ni. Siap panggil kawan suruh amek gambar :D



3. TEACHERS !
I think I've touched this point in my blog before.
The teachers in SABDA are kinda awesome :) Really unique.
As an example, ada satu cikgu ni saaangaat baik (Ustaz Mad) 
Ada juga yang sangat garang ! (Ustaz Mad) Pelik ade jugak (Ustaz Mad)
Dan ade satu cikgu ni, dye sangat penyayang. Selalu bagi kitorang kesenangan (Ustaz Mad)
Haha. Ada cikgu comeel (Cg. Meme), ada cikgu cantik (Cg. Eva) 
Ada yang handsome (Cg. Malek) And ramai yang cool ! (Mr. Nash)
They've all taught me something in life, and I appreciate all teachers of mine :)


Mr. Mazlyy, my beloved addmaths teacher. Too lazy to rotate :p


Miss Meme :) She's been featured in this blog way to often :p


Okay I have a lot more to say, tapi malas la na sumbat semua.
I'll continue later okay :D

ADIOS

#p.s. I've fixed the follow button and really appreciate those who follow me :)
# I've been extremely busy this week with my friends
# Esok keluar stadium, Malaysia vs Indonesia :D

3 comments:

  1. sekarang skola ni da jd mcm apa je.. sedeyy btol tgk skolah ni sekarang..

    ReplyDelete
  2. Sabda...love it..
    #Best_moment_ever

    ReplyDelete

About Me

My photo
Medical student, University College Dublin, Ireland.

Like di sini :D

Followers