Dec 31, 2012

Barang yang kerap hilang di asrama.

ASSALAMUALAIKUM

Hye. Selamat sejahtera. It's new years eve guys! Just a few more hours of 2012 :]
Tapi tak kesah. Itu hanya tarikh, tidak memberi apa-apa makna pun kaann.
Semoga kita cuba untuk jadikan tahun depan lebih baik dari tahun ini.

Jadi sekarang ni aku nak gelak kat budak asrama sebenarnya.
SEBAB ESOK KORANG BALIK ASRAMA ! Hahahahahahahahahaha :D

Okay kelakar.

Tapi aku pun khamis masuk PLKN, so kita geng sebenarnya.
And I cant wait for all the new challenges, friends and so forths :)
Jadi yang nak balik asrama ni kann, adek2 aku ni, mesti sebuk packing kan.
Nak cari seluar dalam lama laa, berus gigi laa, semua sumbat masuk bag.
Kalau aku packing, memang last minute lah ceritanya. Sebab tu bila sampai asrama,
semua takde. Kadang2 berus gigi terlupa balik bawak, memang tensialalalala -.-

Sorang kawan aku kan, kita namakanlah dia 'Keding'
Setiap kali aku balik asrama jumpa dia, mesti ada je barang baru.
Kadang2 baju baru, kadang2 kasut baru. Maka aku pun musykil. Lalu aku bertanya,
Di manakah gerangan beliau mendapat barang2 baru tersebut. Lalu beliau menjawab:
"REMBAT" okay, baik punya sahabat. Ni mesti alim budak ni. haha
Lalu lagi seorang sahabat aku pula, suruh si Keding ni rembat kasut futsal.
Dah nama sahabat baik, perangai dua kali lima. Macam setan.
Haha, tapi kawan aku jugak kan. Aku pun sama lah ek xD

But that's not the point here. Sebagaimana yang diketahui umum, budak asrama kann,
selaaluuu sangat hilang barang. Asal masuk asrama je barang mesti semakin berkurangan.
Bukannya nak kata dekat asrama ramai pencuri, oh tidak.
Kalau ada pun biasanya curi duit je kann. Tapi kadang-kadang kan,
budak asrama ni barang yang paling random dan tidak diingini pun selalu hilang.
Jadi di sini bukan hendak aku menghuraikan faktor-faktor berlakunya kehilangan barang,
tetapi aku hanya ingin menajamkan pengetahuan pelajar harian mengenai barang yg hilang.

Baiklahh, kita mulakan dengan contoh yang paaaling mudah.

Aku selalu jugak pakai cani bile selipar hilang

Selipar. Menatang ni, tokseh duduk asrama pun selalu hilang kan.
Kalau pegi surau hilang. Pegi masjid hilang. Apatah lagi pegi asrama.
I mean, tahun ni sahaja aku tak tahu berapa banyak selipar aku dah ada.
I mean, bukan nak mencuri tapi kalau selipar kita yang hilang, kadang2 TERPAKSA !
Bukan nak kata yang senior je buat, yang junior pon.
Paling rasa bengang bila nampak selipar yang mak korang belikan dulu kat kaki orang kan.
Seriously. Walaupun unik mana pun selipar yang korang beli tu, HILANG JUGAK.
Dah memang jadi tradisi kot selipar hilang ni. Jadi kalau selipar hilang kat asrama tu,
Bersabar, berusaha untuk cari baru dan bertawakkal sahajalah sahabat :]




Baldi. Okay ini memang pelik dan aneh, tapi betul. KOT.
Entah ke aku sorang je yang pelik? I mean, masa form 4 dulu bawak la baldi.
Lepas beberapa kali pakai, mungkin 2 atau 3 kali menghilang dah.
Ada pencuri baldi ke kat asrama ? Pelek kan.
Mungkin baldi tu tahu, yang aku ni tak suka basuh baju kot.
Lalu beliau mengambil keputusan untuk melarikan diri ke tuan lain yang lagi menghargainya.
Mungkin la, tapi aku pun tak tahu. Ke baldi aku tu sungguh precious ?
Tapi bukan aku sorang kott. Last2 aku rasa ramai yang pakai baldi orang je.
Masing2 hilang baldi kann. Jadi saya rasa kena kaji la kenapa baldi selalu hilang.


Seterusnya. Seluar dalam. EEEWWWW BAPAK TAK SENONOH!
Hey matang sikit boleh tak? Habistu nak aku kata ape? Spender :p haha.
Okay. Jujur laa. Lelaki la, perempuan tak kot? Selalu hilang en?
Tak kira lah Alan Deloine kee, Alan Shearer ke, Renoma, Byford, Oxford,
Underwear superman yang mak korang belikan kat pasar kee,
Selalu hilang kan. *Bukan nak kata yang aku penah hilang, tak*
But seriously. Ada jugalah sahabat-sahabat aku yang mengalami masalah serupa.
Mungkin ada pengumpul seluar dalam antara pelajar asrama ni..
Ataupunn... Makcik cleaner curi? Okay tak tak. Sumpah jahat aku ni.
Sorry makcik cleaner sebab fitnah awak :<

Errkk rasa pelek bila search 'underwear' kat google.


BAJUUUU ! Yes. Baju memang terlalu pantas hilangnya.
Especially baju putih kan. Alaa baju putih collar yang korang budak asrama pakai tu :p
Baju tu terselalu sangat lah suka menghilangkan diri ye tak.
Menyampah betul aku, muak dah beli baju asrama putih tu. Iyelah ape taknye.
Aku rasa setiap kali cuti panjang dulu aku beli kemudian pasti hilang! Mengapakah.
Kalau aku kumpul2 baju putih tu, boleh buat butik dah agaknye.
Antara faktor baju putih ni selalu hilangkan, berdasarkan pengalaman aku lah kan,
Budak2 asrama ni, kalau riadhah kena pakai baju putih. Tapi mana nak ikot.
Pakai baju bebas masa main. Lepastu warden lalu, mulalah menggelabah cari baju putih.
Yang jadi mangsa baju putih orang yang dekat ampaian, dekat atas katil.
Sume jadi mangsa rembatan orang kan. Lepastu bukan reti nak pulangkan!
Aku tak penah buat eh! Tapi rembat seluar penah :p hihi sorry !

Baiklah itulah antara contoh terbaik yang boleh aku kemukakan.
Kalau ikut hati, nak tulis banyak lagi, tetapi malang sungguh, jariku penat.
Jadi kepada bebudak yang nak balik asrama esok tu kann,
ambillah iktibar dari kisah aku ni yeee. ! And jangan laa sedih2 malam ni last,
nanti korang balik2 jugak kaaann. Enjoy your moments in hostel life :]
Especially to form5 2013, this is your last school year !
Please enjoy studying and work hard for SPM. Abang bukan apa,
abang rasa kan 2012 ni dah mengajar abang untuk berusaha sungguh2,
untuk dapat kan apa yang abang mahu untuk cemerlang SPM.
Cehh terus abang. Bapak geli.

Itulah sahaja daripada Irfan pada malam ini yee.
Goodbye budak asrama ! Especiaaly SABDAs okay.
Korang do the best this year, make us ex-SABDAs proud.
I'll meet you guys in March for the SPM results okaaay :]
And to all who know me, goodbye as well cause this would be my last post,
Before I make my way to PLKN Cherating , Pahang. Hope you pray for my health.
Farewell people !

THANKS FOR READING !

- Happy New Year to all of you :)
- Semoga awak semua mencapai kebahagiaan pada 2013.




Dec 18, 2012

Tips: How to blog ( Appearance )

Assalamualaikum :]

Hye semua, how are you? Saya kepenatan berkerja, tapi esok cuti!
Setelah seminggu kerja, dapat pun cuti kan. Kita nak tengok wayang esok.
Dengar cerita The Hobbit best? Nak tengok tu lah dengan kawan :]
Okay that's not the point here. Cuti-cuti ni kan, mesti ramai blogging kan?
Yang baru ingin mencuba, yang lama ingin jadi aktif.
Aku pun, tetapi keadaan yang sibuk tidak berapa mengizinkan. 
Tidak mengapalah. Tetapi malam ni, saya, Irfan Nukman. Ingin memberi...
TIPS TIPS kepada blogger yang lain untuk tulis blog yang baik! :D

Aku mula blogging 2010. Baru dua tahun lebih blogging. Takdelah experienced pun.
Tapi adalah serba sedikit pendapat aku yang aku rasa bernas untuk dikongsi.
Untuk makluman semua, AKU TAK SUKA BACA BLOG ORANG.
Seriously. I like blogging, but I don't like to read people's blog. Why?
Sebab aku ni jenis bangga diri. Aku rasa blog aku yang paling hebat xp
Okay kurang ajar kan aku? Tapi sekali-sekala aku bukak juga blog orang,
nak tengok cara penulisan diorang, appearance blog diorang. 
And 90% of the time, aku bukak blog, terus tutup semula. Kenapa?
Haa ni abe nak ajar nih! Ada beberapa faktor dalam blogging ni yang penting.
Apa faktor-faktor tersebut awak tanya? Well,

First of all : Appearance
The second : Content
The third : Publicity

So malam ni, saya akan bincang mengenai appearance blog korang !

Don't judge a book by it's cover because beauty is on skin deep.
Apa maksudnya? Jangan nilai sesuatu itu dengan luaran sahaja.
But first impression is very important! kalau nak orang baca blog korang,
you have to make a good impression on the readers. Jangan syok sendiri.
Apa yang aku tulis dekat bawah ini semua adalah berdasarkan pengalaman.
So take note lah kalau nak ubah blog awak tu ye :]

1. Music to my ears.
JANGAN PASANG LAGU. Simple. Itulah yang paling senang. Kenapa?
Aku datang blog kau nak baca blog, bukan nak dengar lagu.
Itu saya lah, kalian saya tak tahu. Bayangkan. Aku tengah dengar lagu.
Pakai headphones lagi. Full blast. Bukak blog korang2 tiba-tiba keluar lagu Korea lah,
One Direction lah. Apa reaksi korang? Kalau aku, aku terus cari butang untuk stopkan lagu.
Kalau tak jumpa butang tu, aku terus tekan pangkah. Seriously. Tak baca pun.
The conclusion? Music can spoil the reader's mood, seriously.
Kalau nak letak lagu pun, put something soft and soothing. Not rock, pop!
Or put instrumental music, that's a good idea. But the best, no music at all :]

2. What a mess !
Pernah tak bukak blog orang, tengok ada popup : "Selamat datang..."
Ada ads kiri kanan. Ada gambar itu, gambar ini. Bersepah!
Please ye rakan-rakan blogger ku, keep your blog nice and simple.
Kalau boleh pilih templates yang kemas dan cantik. And light, soft colour.
Dont make it too dark, or too bright. Sebab kalau light colours ni lagi sedap dipandang.
Kalau macam blog aku nih, templates download act. Aku nak buat sendiri,
tapi abe ni tak bijak mana pun grafiks and stuff xp hehe.

Kemas kann? Hehe :p

3. Chicken scrawl.
Pernah tak dalam subjek BM or BI cikgu complaint tulisan korang hodoh?
Aku pernah. Cikgu Meme selalu kata, Irfan besarkan tulisan awak tu! Tak boleh baca.
Betul cikgu kata. Dalam dunia blogging pun sama je sebenarnya.
Kepada awak-awak yang tulisan pelik-pelik tu, tolonglah. Please. saya merayu.
Tukar kepada tulisan biasa. Kenapa? Tulisan awak tu kadang-kadang tak boleh baca.
Tak payah nak Lucida Handwriting sangat lahh, Irfan handwriting lagi lawa tahuu.
Kecik sangat lah, terang sangat lah. Pusing-pusing lah. Pening tau nak baca.
Kadang-kadang kalau aku tengok tulisan dia pelik-pelik, tak baca pun.
Buat sakit mata je kan kalau baca pun. So take note guilty ones !

4. Paragraphs.
Perenggan! Pernah buat perenggan tak dalam karangan?
Kenapa cikgu suruh buat perenggan ye? Untuk asingkan isi kan?
Selain itu? Untuk bagi penulisan kita nampak kemas ! Itu sahaja.
Jadi nasihat saya adalah, biarlah penulisan awak tu dalam bentuk perenggan, 
ataupun tulis macam saya ni je. Semua centre. Senang kan! Kadang-kadang,
ada yang tulis panjang berjela sampai takde perenggan lagi. Penat nak baca!
Nampak macam seketul penulisan panjang yang membosankan bukan?
So please use paragraphs, it's not that hard !

Aku rasa itu sahaja yang aku perlu bagitau kot buat masa nih.
Nanti jadi kepada yang terasa mintak maaf ye, saya bagi tips sahaja.
Saya punya blog pun bukan perfect, dan kalau korang nak komen cakap je.
Next time I'll give tips on the contents okay. Hoped you liked it :D

THANKS FOR READING

*Esok cuti selepas seminggu berkerja.
*Im gonna watch The Hobbit! yaaay :D
*Go on, follow me. I know you want to :p

Dec 10, 2012

What I learned from Biology.

Assalamualaikum :]

The word Biology originated from the word Bios and Logos,
which means (Bio- life) (Logos- the study of),
Which originated from the word Biodata and legos,
Which does not make sense because I made it up :)



Dalam Biology, kita belajar mengenai setiap perkara yang hidup,
Kita belajar mengenai badan kita, haiwan-haiwan dan juga tumbuhan.
Kita belajar mengenai proses yang sedang berlaku pada badan kita,
samada dalam keadaan kita sedar ataupun tidak.
Biology merupakan subjek penting bagi seorang doktor, and I loved it :D

Ketika 2011, ada dua cikgu yang ajar saya Biology.
Cikgu Farah dan Cikgu Malek. Cikgu Farah ajar dalam 2-3 kali je,
then tukar dengan Cikgu Malek. I thank both these teachers ever so much,
for introducing biology to me and made sure that it was friendly to me.
And in 2012 Cikgu Malek ajar lagi but was then replaced by Miss Diyana.
Miss Diyana sangat cantik dan beliau sangat tegas ketika mengajar bio :)


But that's not the point here ! Apa yang ingin aku ceritakan adalah,
Apa sebenarnya yang Biology ajar aku sepanjang dua tahun ini? 
Perkara yang aku belajar tu boleh membantu aku dalam hidup ni ke?
Aku ingat lagi tak sebenarnya apa yang aku belajar tu?
Adakah Biology memberi impak kepada hidup aku ke arah yang baik?
Haa, inilah saya nak habaq ni! Dulu kan saya sangat jahil.
Banyak benda yang saya ingat macam tu, tapi rupa2 nya macam ni.
Tapi yang macam ni pulak rupa2 nya macam tu. Haa pelik kan.
Meh saya terangkan secara detail lagi.

1. Bulu roma naik.

Sebelum Biology :
" Weh aku rasa bulu roma aku meremang laa, lain macam je"
" Hish kau ni. Malam ni malam jumaat. Jangan tegur, biar jeeee.."
" Serious weh, bulu aku da berdiri tegak macam nak nyanyi lagu negaraku dah ni"
" Alaa paham-paham jelaa, ada benda tuu. Jangan tegur ! "

Selepas Biology :
" Weh kenapa bulu roma aku naik tiba-tiba je ni? Aku rasa ada benda lah"
" KEPALA BULU kau ada benda! Kau nak tahu kenapa bulu roma kau naik?
Sebab badan kau tu sejuk! Apabila badan kita sejuk, thermoreceptor pada
otak kita akan merasai perubahan tersebut dan dia akan hantar maklumat
kepada anggota lain supaya dapat menstabilkan suhu badan. Jadi 'erector muscle'
bawah kulit kita itu akan menegang dan bulu roma naik untuk perangkap haba! "

.
.
.
" Errr. Kau cite apa ni bro, tak paham lah? "
2. Kencing.

Sebelum Biology:
Korang perasan tak kalau kita banyak minum, kencing pun banyak.
Mestilah perasan kan, kalau tak korang bukan manusia kot.
Jadi kenapa jadi macamtu ek? Korang rasa kenapa?
Sebelum aku belajar Biology, aku rasa soalan ni simple sangat !
Kalau kita minum banyak, nanti semua air yang kita minum itu terus sampai ke pundi,
Dekat pundi kencing itu lah dia akan tunggu sampai lah penuh.
Lalu mereka akan berkonvoi keluar dari badan melalui kemaluan. The End.
Senang kan fikirang macamtu? Tetapi...

Selepas Biology:
Sebenarnya proses pergerakan air dalam badan kita tidak semudah itu.
Dalam Biology, ada 'Blood Osmotic Pressure' iaitu kandungan air dalam badan.
Kalau BOP rendah maksudnya air banyak, dan sebaliknya.
Jadi dalam badan kita ni ada banyak la proses di mana BOP harus distabilkan.
Proses ini melibatkan hormon-hormon dan juga organ yang tertentu.
Aku rasa tak perlu kot cerita, sebab nanti korang bukannya baca :p



3. Menstruation

Sebelum Biology:
Errr ini topik yang agak memalukan untuk dibincangkan, tapi kena bagitau!
Haha. Sebelum aku belajar bio, aku sendiri tak paham kenapa perempuan haid.
Ingatkan sebab diorang banyak sangat darah sampai tak sempat pergi derma.
Lepastu kan, aku tau yang orang mengandung tak keluar haid.
Jadi aku terpikir, kenapa orang mengandung tak haid? Lalu aku juga menjawab :
Sebenarnya, apabila seorang wanita ada bayi di dalam rahimnya,
maka bayi itu akan minum darah berlebihan wanita tu. Sebab tu lah tak haid.
Waatt theee heeeeecckkk. Aku fikir apa haa masa tuuu T.T



Selepas Biology:
Okay. Progestron. Oestrogen. Corpus Luteum. Follicles.
Astroboy. Lavagirl. Spiderman. Wingardium Leviosa. Avada Kedavra.
BANYAKNYEEE HORMOOOONEEE !
Baru sekarang aku faham kenapa wanita ini sangat complicated.
Sebab apa yang berlaku dalam badan mereka pun complicated jugak. haaa x)

~

Itulah antara perkara yang aku belajar dari Biology.
Aku rasa antara 4 subjek elektif science stream, Biology yang paling simple.
Tapi Biology jugalah yang paling susah. Kenapa? Sebab kena faham dan hafal.
Biology tak macam addmaths, buat latihan banyak2 boleh tangkap.
Kena baca baca dan baca. Tapi yang paling penting minat !
Kalau kita memang tak minat Biology, memang susah nak cemerlang.


Oh ye. Bio seronok sebab bedah katak! :D



Malam ni blog post ku bersifat ilmiah, sebelum ni lagha memanjang.
Harap korang dapat faedah daripada membaca coretan ini :)

Thanks For Reading :D
# Aku tengok Life Of Pi tadi! 5 stars, absolutely :D
# Follow my blog, instagram and twitter please :)
# Username : irfannukman
# And tekan like untuk feedback :]

Dec 3, 2012

Aku dah tengok : Istanbul Aku Datang.

" Dyan! Jangan pergi..."

Jangan nangis Irfan

" Tapi awak dah janji nak bagi saya lagi satu peluang "

Jangan nangis Irfan...

" Dyan. Saya tak perlu lagi satu peluang. Saya hanya mintak.. Peluang"


Waaahh kenapa kau ni sweet sangaaat  

Assalamualaikum :)

Hye there.
ISTANBUL AKU DATANG.
Well well well, what can I say? I really wanted to watch it.
And yesterday I watched it. And it was worth it. Absolutely. Definitely.
Aku sanggup tidur pukul 3.30 pagi semata-mata nak tengok filem ni? Filem melayu?
Yes. Dan aku rasa sangat seronok selepas menonton filem ini atas beberapa sebab.


" Tengok bibir kita ni adee ulcer "

1. Storyline
Oke, jalan cerita dye menarik, unik dan sangat menghiburkan.
Lisa dalam movie ni sangat gedik! Takpe saya maafkan awak. Mesti director suruh.
Lisa banyak peluk2 Tomok. Ni nak marah ni -_-
Cerita dia banyak unsur comedy, dan Lisa banyak buat saya gelak!
Tetapi kan, kalau dalam bahagian 'sedih' dia, saya rasa tak cukup kuat lah.
I mean, kalau aku tengok movie yang betul-betul 'heartwarming' biasanya aku nangis.
Seperti Toys Story 3, Curious Case of Benjamin Button. But this movie.. TAK.
But I still loved it though ^^

Haha tengok tu dorang jeles tengok aku dengan Lisa

2. Characters
My favourite character : OF COURSE, Lisa Surihani.
Dan saya suka sangat Beto sebagai hero dia, sebab Beto sangat cool (Y)
Walaupun tak handsome mana, tapi dye punye 'gentleman' menggoda kot :p 
haha. Another honourable mention is Aizat Amdan who plays as Azad's housemate.
Lakonan dye comel kot. I dunno. But I really liked it ^^

Sebenarnyee kita suka Irfan.. Tapii. tapii.. dye suke orang lain.

3. Scenery
Disebabkan movie ini dirakamkan di Istanbul, semestinya lah scenery sangat lawa.
Satu faktor aku suka movie ini kerana warnanya ! Cantik sangat !
Ada banyak warna dalam filem ni, dan perkara ini buat movie ini standout.
It looks colourful, fascinating, cheerful and just bright ! As simple as that.
Kalau tengok baju Lisa, Tomok semua lawa-lawa. Outstanding :D


Beautiful rite :)

4. Music
Another strong point of this movie is the music. 
Music pada scene2 tertentu memang tepat pilihan dia.
Lagu-lagu dalam filem ini buat kita menjiwai filem tersebut. Penambah perisa.
Baru ada rasa 'feel' dalam movie tu. Eh, feel dengan rasa bukan sama ke? haha.


This is just soo sweeet ♥


And of course, I loved it because Lisa Surihani berlakon. As simple as that.


Makan Maggi pun comel? What are you Lisa?!


It's just awesome to see Lisa happy like that :)

Wahh wahh. macam pengkritik movie kan aku. Gempak kann? Haha.
Overall, I think the movie was awesome. It made me smile and laugh.
Dan ade jugaklah mata aku berair sikit. And it made me want to fall in love.
Seriously. Lepas tengok ni rasa macam nak bercinta lagi kan :p haha.
Oh well. I hope you guys watch it if you've the chance.

Oh. And the sweetest quote from the movie is :

"Bila dua hati sudah sebati, tidak semudah itu untuk dileraikan"

That is all.

Thanks for Reading :D

# Hye. Now that the fun part's out of the way I've got a few things to say:
- Harini ada macam 'peperangan' antara senior junior I know
- Im just saying it's silly. Really. Benda dah lepas buat apa nak ungkit.
- Sebab nama aku pun kena ungkit masalahnya.
- But guess what, I don't give a flying fish about it.
- You respect us, we respect you. If you don't, what do I care.

# Oke serious sangat eh. haha. Enough of Lisa, I'll do something different next time ;D

# Oh yeah, follow my Twitter : irfanfonfun

Dec 2, 2012

Kenapa aku suka Lisa Surihani ?



Look Im so cute ! ^^

OH MY ALLAH.
Look at her. Beautiful. Seriously. I am speechless.
Okay, not really. But look at that ! Her shining eyes, her cute grin.
Hati berdegup kencang, mata bertentang mata. Adakah ini cinta?
Gulp. She is the epitome of cuteness. No doubt about it.
Why Lisa, why are you so cute ?! Why?

Astaghfirullah. Irfan, take a hold of yourself.

* DEEP BREATH *

Assalamualaikum :)
Oke, minta maaf atas leteran aku sebentar tadi.
Jadi apa yang ingin aku bicarakan pada malam ini? 
Memandangkan Istanbul Aku Datang ketika ini trending,
Sudah semestinya lah, mengenai wanita yang comel, cantik serta tembam.

RUMINAH SIDEK


Oke just kidding


LISA SURIHANI.

Siapa yang berani cakap dia tak cantik? Meh one by one dengan aku.
Biar aku siku mata korang supaya korang dapat melihat kebenaran.
How could she not be beautiful? Her face spells beauty !
Tetapi kenapa aku terlalu fanatik akan beliau?
Bukan ke beliau sudah bernikah? Tak takut dengan Yusry ke?
Memanglah cantik, tapi ramai lagi yang cantikkan?
Ruminah Sidek, Ogy Ahmad daud, Fauziah Nawi, semua lagi lawa kan?
Kenapa kau minat Lisa Surihani Irfan? Aku lagi cantik kan?

Amboi amboi, beribu-ribu persoalan beliau.
One by one, please ! Aku tau ramai minat aku, tapi tolonglah.
Hati aku hanya mampu untuk mencintai satu wanita ketika ini. Lisa.
Nak tau tak? Masa Lisa first berlakon, cerita I'm Not Single,
saya tak minat pun Lisa ! Menyampah adelah. Masa tu fikir,
takdelah cantik pun. Ganas pulak tu. Hurmm. Jadi kenapa berubah fikiran?
Well, meh sini I story one by one okaay.

Pertama sekali,
Mula-mula kan aku tak suka beliau, but then keluar drama Adamaya.
Idk why, tapi drama ni telah membuat aku jatuh cinta kepada Lisa.
Mungkin sebab jalan cerita dia yang sweet yang membuat aku jatuh hati.
Masa tu semua orang sanggup balik dari padang awal,
semata-mata nak tengok Adamaya. lol.

Atototo tomeynyee lisa nan miasaraaa !


Seterusnya,
Lisa cantik! As simple as that. I know I know,
Beauty is only skin deep and you should never judge a book by its cover.
Tapi aku bukan suka dia sekadar wajah semata-hidung okay.
Kecantikan beliau bukan hanya pada fizikalnya, tetapi juga pada
tutur katanya, sopan santunnya, pergaulannye. Cehh jetjet aku kenal jee kan :p

Cantik. Full stop.


Selain itu,
Lisa garang! Rawwr. Saya suka wanita garang :p
haha. It gives the image of the 'hard to approach girl' you know?
Dye macam jenis perempuan yang susah nak tackle.
Tengok la dye berlakon cite Adamaya dengan I'm not Single tu.
Kegarangan dye membuat ku tertawan xD
Sebab biasanya kan, perempuan yang garang dan susah nak ambik hati ni,
bila bercinta, mereka lah yang selalu setia kan? Sebab laki lain susah nak rapat.
Kesimpulannya saya suka permpuan yang muka nak makan orang ni.
Comel lah Lisa bila dia marah :3

Eeh tengok lisa muka garang laa >.<

Akhir sekali,
Sebenarnya semua aku cerita tadi tipu-tipu belaka.
Aku tidak pernah minat Lisa Surihani. Tetapi sebenarnya kan,
Lisa Surihani yang minat aku. Kalau Yusry tau, mati aku -_-
Pelik lah Lisa, suka saya tetapi kahwin dengan orang lain. Mengapa?
Tidakkah awak sedar yang awak hanya memaikan perasaan saya?
Lisa saya taknak awak la, awak dah berpunye ) :

Oke ni serius kuangjaq ! -_-

Akhir akhir sekali,
Lupa pula nak bagitauu. Lisa ni, dye selalu berlakon pakai tudung.
Oh, saya paling suka kalau beliau pakai tudung !
I mean, kalau orang tu cantik, pakai tudung. Serious double cantik :3
Semoga Lisa bertemu hidayah untuk memakai hijab satu hari nanti :)


Awak muslimah serious ayuuu :3

Okay, itu sahaja alasan yang mampu saya beri :D
Pada malam ini, saya akan cuba untuk menonton Istanbul Aku Datang,
Kalau sempat lah. Nak tengok my love Lisa lagi :3
Kalau awak jeles kita suka Lisa bagitau eh,
Jangan pendam perasaan awak tuu tau :p hha

Itu sahaja coretan saya pada hari ini,

Thank's for Reading ! :D

# By the way, aku da pena post banyak kali pasal Lisa -_-
Read these :

# And please follow or like or comment so I have feedback :)
# Last sekali, nak tau tak. Meja sekolah aku ada gambar beliau :D

Tengok, cinta aku pada Lisa dan MU pun ade !



About Me

My photo
Medical student, University College Dublin, Ireland.

Like di sini :D

Followers