Dec 3, 2012

Aku dah tengok : Istanbul Aku Datang.

" Dyan! Jangan pergi..."

Jangan nangis Irfan

" Tapi awak dah janji nak bagi saya lagi satu peluang "

Jangan nangis Irfan...

" Dyan. Saya tak perlu lagi satu peluang. Saya hanya mintak.. Peluang"


Waaahh kenapa kau ni sweet sangaaat  

Assalamualaikum :)

Hye there.
ISTANBUL AKU DATANG.
Well well well, what can I say? I really wanted to watch it.
And yesterday I watched it. And it was worth it. Absolutely. Definitely.
Aku sanggup tidur pukul 3.30 pagi semata-mata nak tengok filem ni? Filem melayu?
Yes. Dan aku rasa sangat seronok selepas menonton filem ini atas beberapa sebab.


" Tengok bibir kita ni adee ulcer "

1. Storyline
Oke, jalan cerita dye menarik, unik dan sangat menghiburkan.
Lisa dalam movie ni sangat gedik! Takpe saya maafkan awak. Mesti director suruh.
Lisa banyak peluk2 Tomok. Ni nak marah ni -_-
Cerita dia banyak unsur comedy, dan Lisa banyak buat saya gelak!
Tetapi kan, kalau dalam bahagian 'sedih' dia, saya rasa tak cukup kuat lah.
I mean, kalau aku tengok movie yang betul-betul 'heartwarming' biasanya aku nangis.
Seperti Toys Story 3, Curious Case of Benjamin Button. But this movie.. TAK.
But I still loved it though ^^

Haha tengok tu dorang jeles tengok aku dengan Lisa

2. Characters
My favourite character : OF COURSE, Lisa Surihani.
Dan saya suka sangat Beto sebagai hero dia, sebab Beto sangat cool (Y)
Walaupun tak handsome mana, tapi dye punye 'gentleman' menggoda kot :p 
haha. Another honourable mention is Aizat Amdan who plays as Azad's housemate.
Lakonan dye comel kot. I dunno. But I really liked it ^^

Sebenarnyee kita suka Irfan.. Tapii. tapii.. dye suke orang lain.

3. Scenery
Disebabkan movie ini dirakamkan di Istanbul, semestinya lah scenery sangat lawa.
Satu faktor aku suka movie ini kerana warnanya ! Cantik sangat !
Ada banyak warna dalam filem ni, dan perkara ini buat movie ini standout.
It looks colourful, fascinating, cheerful and just bright ! As simple as that.
Kalau tengok baju Lisa, Tomok semua lawa-lawa. Outstanding :D


Beautiful rite :)

4. Music
Another strong point of this movie is the music. 
Music pada scene2 tertentu memang tepat pilihan dia.
Lagu-lagu dalam filem ini buat kita menjiwai filem tersebut. Penambah perisa.
Baru ada rasa 'feel' dalam movie tu. Eh, feel dengan rasa bukan sama ke? haha.


This is just soo sweeet ♥


And of course, I loved it because Lisa Surihani berlakon. As simple as that.


Makan Maggi pun comel? What are you Lisa?!


It's just awesome to see Lisa happy like that :)

Wahh wahh. macam pengkritik movie kan aku. Gempak kann? Haha.
Overall, I think the movie was awesome. It made me smile and laugh.
Dan ade jugaklah mata aku berair sikit. And it made me want to fall in love.
Seriously. Lepas tengok ni rasa macam nak bercinta lagi kan :p haha.
Oh well. I hope you guys watch it if you've the chance.

Oh. And the sweetest quote from the movie is :

"Bila dua hati sudah sebati, tidak semudah itu untuk dileraikan"

That is all.

Thanks for Reading :D

# Hye. Now that the fun part's out of the way I've got a few things to say:
- Harini ada macam 'peperangan' antara senior junior I know
- Im just saying it's silly. Really. Benda dah lepas buat apa nak ungkit.
- Sebab nama aku pun kena ungkit masalahnya.
- But guess what, I don't give a flying fish about it.
- You respect us, we respect you. If you don't, what do I care.

# Oke serious sangat eh. haha. Enough of Lisa, I'll do something different next time ;D

# Oh yeah, follow my Twitter : irfanfonfun

2 comments:

  1. yes..dlm cite ni lisa sgt comel..and mun suke scene die..cntik sgt..

    ReplyDelete

About Me

My photo
Medical student, University College Dublin, Ireland.

Like di sini :D

Followers