Jun 28, 2015

I have a dream...





"Ya Allah ya Tuhanku, berikanlah ku kejayaan di dunia dan akhirat. Berilah kedua ibu-bapaku kejayaan di dunia dan di akhirat. Berikanlah sahabat-sahabatku kejayaan di dunia dan di akhirat..."

Inilah doa yang aku sentiasa bacakan selepas solat dan sebagainya. Itulah yang aku inginkan: Kejayaan di dunia dan di akhirat. Apa gunanya kita hidup dalam dunia ini, kalau kita takda cita-cita. Apa gunanya hidup dalam dunia ini kalau tak ada misi untuk berjaya di dunia dan di akhirat.

 Bukan sahaja dapat berjaya dalam dunia yang sementara ni, malah berjaya lagi di akhirat kelak yang selamanya, dan semoga bertempat di orang-orang yang beriman. Apa gunanya hidup hari ke sehari, sekadar ingin berseronok, ingin bergembira sentiasa. Kalau kita tiada arah tuju dalam hidup ni, tiada motivasi untuk menjadi lebih baik, maka itulah yang buat seorang itu boleh jadi tertekan dan tiada semangat untuk hidup.

Dari kecil lagi, aku banyak mempunyai cita-cita. Ketika umur 6 tahun, aku pernah teringin untuk jadi chef. Lepas beberapa bulan, daripada chef teringin pula nak jadi angkasawan. Bila aku melangkah ke sekolah rendah dan mula mengenali JK Rowling, Enid Blyton, Roald Dahl, aku berimpian pula untuk menjadi penulis. Semakin aku matang dan ke sekolah menengah, minat aku bertukar arah kepada sains, samada Biology ataupun Physics. Medicine or engineering? 

Masuk PLKN pula, aku belajar tentang politik dan semangat cintakan negara dan ada bisikan hatiku untuk menjadi doktor-askar bagi berkhidmat untuk negara. Akhirnya setelah membaca kisah Tun Dr Mahathir mengenai kehidupannya sebagai doktor yang ikhlas ingin membantu dengan berdedikasi, aku telah jatuh cinta kepada medic. Tun juga membuat ku terfikir, aku juga ingin membantu orang melayu maju, membantu orang melayu ke arah mentaliti yang cemerlang.

Kini, setelah mengharungi dua tahun di Kolej Mara Banting, aku telah menambahkan pengalamanku dengan berniaga pelbagai macam benda. Pada mulanya aku menjual kerepek, yang aku namakan 'Keropok Boek'. Kemudian aku menjaja Mamee monster, Mee Sedap, dan sebagainya. Tetapi aku ada juga tersilap langkah, aku tertipu dengan "skim cepat kaya" ataupun MLM. Tapi takpe, benda tu mengajar aku sebab pengalaman adalah guru yang paling zalim. Berniaga di Bazaar mini KMB juga aku pernah, dan selepas IB, aku menjadi promoter di event jual kasut. Pengalaman ni mengajar aku untuk approach orang, talk to random people and learn business skills in promoting items.

I have a dream. Impian aku banyak sangat. Aku cemburu dengan orang-orang seperti Albert Einstein, Nicholas Tesla, Umar Abdul Aziz, Cristiano Ronaldo, Sir Alex Ferguson, and of course Prophet Muhammad S.A.W, the greatest man that one should follow and his Sahabah.

I have a dream. Aku nak jadi seorang yang hebat, yang namaku akan disebut sebagai orang yang hebat, dunia dan akhirat. Seorang yang mengubah sejarah dan menjadikan dunia ini sebagai tempat yang lebih baik. Seorang yang akan memotivasikan jutaan manusia untuk ke arah yang lebih baik. Seorang yang menjadi contoh kepada kanak-kanak dan juga remaja.

I have a dream. I know that in order to achieve something, you have to put your mind into it. You have to push yourself to the limits and keep believing that you can reach your goals. Keep focused, no matter what comes in your path, push it away and keep pursuing your dreams. You have to ignore the bad-mouthing of others and the doubters. I have a dream, not only to succeed in this world and the there-after, but I want to contribute to society. I don't want to succeed alone, I want everyone to succeed with me. I want everyone to follow the path of success in order to get to our final destination in flying colours, Jannah Al-Firdaus.

I'm not perfect, I sin and I'm not what I may look like, but In Shaa Allah if we try to become better, Allah will help us. I will change, because as Mahatma Gandhi said,



Share if you think this post might be beneficial.
If you have a dream, share it in the comments and tell the world your goals :)

Jun 25, 2015

I'M BACK!

Assalamualaikum. HYEEEEEEE!

It's been so long since I've updated my blog, the last time I posted something was in 2013, and if you're good in maths that's frickin 2 years ago! Imagine that! At the time I was a naive 18 year-old, still childish and I wrote things that would make me puke if I re-read it again. Well, now that I'm 20, I think that I have quite matured, my perception of the world has evolved and I've started to think about more important matters about the world....

TRIVIA: the url of my blog used to be: www.life-of-irfan.blogspot.com
SO EFFIN LAME RIGHT?!!! Now ive changed it to www.theponpun.blogspot.com 
Which somes much cooler. AMIRITE?

JUST KIDDING!!!

But seriously... Kalau aku baca balik apa yang aku tulis dulu-dulu memang rasa macam nak delete je semua posts tu and start afresh. But alas, I don't think that that's something that I want to hide. What I wrote in the past should be compared to how I write now that I've become a young adult.

Kalau dulu aku cerita merapu, never serious, now I want to to see how how I can express my thoughts and opinions in a more matured manner.

Bukan nak kata I've completely matured, but 2 years have completely changed how I perceive the world, how I've realized that life is not a wish granting factory (quoted from apa nama movie yang dua pesakit cancer bercinta tu).

But still, I don't want to be too serious, I'm still a fun loving guy who always look for the silver lining and though society seems to be messed up today, I still feel that we have the power to change the world, and to do that, we have to be the change that what we want to see in the world (quoted by.... entah tak ingat)

Wow bapak serious sia apa yang aku cerita ni, kenapa deep sangat ni.

Now to update on my life a bit, for all those who have no idea why I've stop blogging for so long, the reason is: IB. So what's IB? It's a preparation program to pursue my studies overseas, and I'm currently waiting for the results of my exam, and if Allah wills, I might have a chance to fly to Ireland to study medicine. I hope everyone can remember me in your prayers so that my dream to become a doctor will be fulfilled, and may Allah bless you all.

Enough about myself, I hope that I can consistently update this blog because writing has been a passion for me and I hope to share my experiences and tell stories that I have learnt in the past two years that are full with amazing stories and lessons that can be learnt and maybe inspire everyone.
Please bear with me because I haven't written for long and my story telling skills has become quite rusty, but I hope everyone can be entertained by my stories and leave your opinions because I like to have a good discussion or even a debate.

Hopefully I'll be able to update my blog every once in a while, and I'd love it if you'd take a few time to read my stories and even share with me yours.

Kalau rajin, bacalah post-post lama aku yang agak childish, and you can learn about my personality, because this blog is where you can truly learn about my personality, and if you think that I might look arrogant or sometimes even an introvert in real life, everything that I write is truly from the deepest corner of my heart and it shows who I really am.

I'll keep updating soon.!
Sorry for the boring post and I hope you enjoy reading my blog!
ADIOS!

About Me

My photo
Medical student, University College Dublin, Ireland.

Like di sini :D

Followers