Dec 2, 2012

Kenapa aku suka Lisa Surihani ?



Look Im so cute ! ^^

OH MY ALLAH.
Look at her. Beautiful. Seriously. I am speechless.
Okay, not really. But look at that ! Her shining eyes, her cute grin.
Hati berdegup kencang, mata bertentang mata. Adakah ini cinta?
Gulp. She is the epitome of cuteness. No doubt about it.
Why Lisa, why are you so cute ?! Why?

Astaghfirullah. Irfan, take a hold of yourself.

* DEEP BREATH *

Assalamualaikum :)
Oke, minta maaf atas leteran aku sebentar tadi.
Jadi apa yang ingin aku bicarakan pada malam ini? 
Memandangkan Istanbul Aku Datang ketika ini trending,
Sudah semestinya lah, mengenai wanita yang comel, cantik serta tembam.

RUMINAH SIDEK


Oke just kidding


LISA SURIHANI.

Siapa yang berani cakap dia tak cantik? Meh one by one dengan aku.
Biar aku siku mata korang supaya korang dapat melihat kebenaran.
How could she not be beautiful? Her face spells beauty !
Tetapi kenapa aku terlalu fanatik akan beliau?
Bukan ke beliau sudah bernikah? Tak takut dengan Yusry ke?
Memanglah cantik, tapi ramai lagi yang cantikkan?
Ruminah Sidek, Ogy Ahmad daud, Fauziah Nawi, semua lagi lawa kan?
Kenapa kau minat Lisa Surihani Irfan? Aku lagi cantik kan?

Amboi amboi, beribu-ribu persoalan beliau.
One by one, please ! Aku tau ramai minat aku, tapi tolonglah.
Hati aku hanya mampu untuk mencintai satu wanita ketika ini. Lisa.
Nak tau tak? Masa Lisa first berlakon, cerita I'm Not Single,
saya tak minat pun Lisa ! Menyampah adelah. Masa tu fikir,
takdelah cantik pun. Ganas pulak tu. Hurmm. Jadi kenapa berubah fikiran?
Well, meh sini I story one by one okaay.

Pertama sekali,
Mula-mula kan aku tak suka beliau, but then keluar drama Adamaya.
Idk why, tapi drama ni telah membuat aku jatuh cinta kepada Lisa.
Mungkin sebab jalan cerita dia yang sweet yang membuat aku jatuh hati.
Masa tu semua orang sanggup balik dari padang awal,
semata-mata nak tengok Adamaya. lol.

Atototo tomeynyee lisa nan miasaraaa !


Seterusnya,
Lisa cantik! As simple as that. I know I know,
Beauty is only skin deep and you should never judge a book by its cover.
Tapi aku bukan suka dia sekadar wajah semata-hidung okay.
Kecantikan beliau bukan hanya pada fizikalnya, tetapi juga pada
tutur katanya, sopan santunnya, pergaulannye. Cehh jetjet aku kenal jee kan :p

Cantik. Full stop.


Selain itu,
Lisa garang! Rawwr. Saya suka wanita garang :p
haha. It gives the image of the 'hard to approach girl' you know?
Dye macam jenis perempuan yang susah nak tackle.
Tengok la dye berlakon cite Adamaya dengan I'm not Single tu.
Kegarangan dye membuat ku tertawan xD
Sebab biasanya kan, perempuan yang garang dan susah nak ambik hati ni,
bila bercinta, mereka lah yang selalu setia kan? Sebab laki lain susah nak rapat.
Kesimpulannya saya suka permpuan yang muka nak makan orang ni.
Comel lah Lisa bila dia marah :3

Eeh tengok lisa muka garang laa >.<

Akhir sekali,
Sebenarnya semua aku cerita tadi tipu-tipu belaka.
Aku tidak pernah minat Lisa Surihani. Tetapi sebenarnya kan,
Lisa Surihani yang minat aku. Kalau Yusry tau, mati aku -_-
Pelik lah Lisa, suka saya tetapi kahwin dengan orang lain. Mengapa?
Tidakkah awak sedar yang awak hanya memaikan perasaan saya?
Lisa saya taknak awak la, awak dah berpunye ) :

Oke ni serius kuangjaq ! -_-

Akhir akhir sekali,
Lupa pula nak bagitauu. Lisa ni, dye selalu berlakon pakai tudung.
Oh, saya paling suka kalau beliau pakai tudung !
I mean, kalau orang tu cantik, pakai tudung. Serious double cantik :3
Semoga Lisa bertemu hidayah untuk memakai hijab satu hari nanti :)


Awak muslimah serious ayuuu :3

Okay, itu sahaja alasan yang mampu saya beri :D
Pada malam ini, saya akan cuba untuk menonton Istanbul Aku Datang,
Kalau sempat lah. Nak tengok my love Lisa lagi :3
Kalau awak jeles kita suka Lisa bagitau eh,
Jangan pendam perasaan awak tuu tau :p hha

Itu sahaja coretan saya pada hari ini,

Thank's for Reading ! :D

# By the way, aku da pena post banyak kali pasal Lisa -_-
Read these :

# And please follow or like or comment so I have feedback :)
# Last sekali, nak tau tak. Meja sekolah aku ada gambar beliau :D

Tengok, cinta aku pada Lisa dan MU pun ade !



No comments:

Post a Comment

About Me

My photo
Medical student, University College Dublin, Ireland.

Like di sini :D

Followers